Archief

Midden-Delfland: extra financiële steun voor WOS

Lokale omroep WOS Media krijgt de komende drie jaar extra financiële steun van de gemeente Midden-Delfland. De commissieleden toonden zich dinsdagavond in een vergadering positief over een subsidievoorstel, dat zodoende als hamerstuk gaat naar de gemeenteraadsvergadering over twee weken.

Het besluit houdt in, dat Midden-Delfland jaarlijks 20.000 euro extra subsidie verstrekt. Daarnaast is er een bedrag van bijna 12.000 euro gereserveerd om gemeentelijke zendtijd in te kopen. Voorgesteld is, om bijvoorbeeld in januari een terug- en vooruitblik met burgemeester uit te zenden.

De bedragen zijn gebaseerd op een verhouding van de inwoneraantallen van de drie gemeenten waarvan de WOS de erkende lokale omroep is. Eerder stemde de gemeente Westland al in met een dergelijk voorstel.

WOS Media heeft de gemeentes verzocht om extra subsidie, om zo te kunnen investeren in de omroep. Bijvoorbeeld door de inkoop van nieuwe materialen en het vernieuwen van de radio- en tv-studio's. Op die manier kan de omroep blijven voldoen aan de wettelijke kerntaak: zorgen voor een onafhankelijke nieuwsvoorziening over de lokale samenleving in Westland, Maassluis en Midden-Delfland.

De WOS ontvangt elk jaar van de gemeenten een wettelijk verplichte bijdrage van 1,30 euro per huishouden. Om de omroep van een betere ontwikkelingsbasis te voorzien, wordt gemikt op een extra steun van in totaal zo'n 200.000 euro van de drie gemeenten gezamenlijk op jaarbasis.