Archief
Google Earth

Google Earth

'Focus op samenwerking Waterweg-gemeenten'

De gemeente Vlaardingen zal zich samen met de twee andere Waterweg-gemeenten, Schiedam en Maassluis, steviger moeten gaan profileren. Dat is de beste uitgangspositie om het zogenoemde rivierfront te herontwikkelen voor economische versterking van de regio. Dit stelt de Economische Adviesraad Vlaardingen in een dinsdag uitgebracht rapport aan het college van B en W van Vlaardingen.

"De unieke ligging van de drie Waterweg-gemeenten aan het water en aan het groen van Midden-Delfland kan beter benut worden. Samen kunnen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam veel meer economische en maatschappelijke voordelen behalen dan ieder afzonderlijk", zegt Agnes van Ardenne, voorzitter van de Adviesraad. Burgemeester Blase stelt, dat het college nog voor de zomer een inhoudelijke reactie op het advies wil geven.



Achterland

Samen met vertegenwoordigers van bedrijven, burgers en onderwijs- en onderzoeksinstellingen moet het rivierfront beter bereikbaar worden gemaakt en verbonden worden met het achterland. Dat is goed voor de recreatie, de economie en de groene leefomgeving, zoals Midden-Delfland. Daar profiteert de hele regio van, aldus de Adviesraad.

Binnensteden

Er wordt verder geadviseerd om samen met Schiedam en Maassluis meerdere urgente kwesties op te pakken, zoals het attractief maken van de drie binnensteden, acquisitie van bedrijven en talenten en een gezamenlijk aanbestedingsbeleid om de regionale economie te bevorderen.