Archief

ChristenUnie wil meer aandacht voor fietsers

De ChristenUnie in Maassluis wil dat er meer aandacht komt voor de veiligheid van fietsers en voetgangers in de stad. De partij reageert daarmee op de discussie rond de 'onveilige' rotonde op de Laan 1940-1945. "Ook op andere plekken in Maassluis zien we dat de verkeerssituatie onveilig is voor langzaam verkeer en horen we te vaak over aanrijdingen met voetgangers en fietsers."

Fractievoorzitter John Dolstra heeft vragen gesteld aan het college van B en W en stelt ook enkele verbeterpunten voor. Zo zou het verbeteren van de straatverlichting kunnen bijdragen aan de veiligheid in de donkere uren, vooral op de Laan 1940-1945; op de Maasdijk zouden de lantaarns aangepakt moeten worden. Verder kunnen er bij het inrijden van de stad ook waarschuwingsborden voor automobilisten worden geplaatst.

De ChristenUnie is benieuwd of er op scholen al aandacht wordt besteed aan de veiligheid in het verkeer en of deze voorlichting eventueel kan worden geïntensiveerd. Ook ziet de partij graag dat inwoners worden betrokken bij het in kaart brengen van onveilige situaties en het aandragen van oplossingen.