Archief

Nieuwe accountant voor Westland

De gemeente Westland heeft weer een accountant. Het presidium van de gemeenteraad stelt de raad voor om het accountantsbureau Verstegen in de arm te nemen voor de controle van de jaarrekeningen 2016, 2017 en 2018. Het bureau controleert op interimbasis momenteel al de jaarrekening over 2015.

De gemeente moest op zoek naar een nieuwe accountant nadat de fractie van Westland Verstandig een klacht over de toenmalige accountant van Deloitte had ingediend bij de Accountantskamer. Dat leidde tot veel gedoe in de gemeenteraad en een onderzoek van professor Van den Heuvel naar de handelwijze van de fractie. Deloitte haakte daarop af als controleur van de gemeentelijke boeken.

September vorig jaar besloot de raad een Europese aanbesteding te starten die een nieuwe accountant moest opleveren. Eind maart dit jaar bleek dat er twee inschrijvingen waren. Verstegen, een bureau met ruim 125 accountants en belastingadviseurs dat is gevestigd in Dordrecht en Assen, is als winnaar uit de selectieprocedure gekomen.

Het contract loopt drie jaar met de mogelijkheid daar twee keer een jaar aan toe te voegen. Het voorstel is op de raadsvergadering van 19 april een hamerstuk.

Categorieen:
Westland Politiek