Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Sjaak van der Tak wil door als burgemeester

Sjaak van der Tak zal zijn herbenoeming als burgemeester van Westland niet in de weg zitten. Hij deed zijn uitspraken vorig jaar tijdens de feestweek van Naaldwijk, toen er in de WOS locatiestudio naar werd gevraagd.

Zijn uitspraken zijn actueel geworden, want komende dinsdag stemt de gemeenteraad over herbenoeming van de burgemeester. "Als de Westlanders dat willen, als zij die vraag durven stellen, dan ga ik daar serieus over nadenken", zei hij toen.

De CDA politicus is sinds het ontstaan van de gemeente Westland (2004) burgemeester van het gebied, met uitzondering van de eerste maanden. Toen was Rein Welschen (PvdA) de tijdelijke burgemeester. Voor het burgemeesterschap was Van der Tak acht jaar wethouder in Rotterdam.

Als de gemeenteraad dinsdagavond instemt, begint Van der Tak aan zijn derde termijn als burgemeester. Volgens het AD staan de meeste partijen in de Westlandse politiek positief tegenover een derde termijn voor de burgemeester. Ook zou de vertrouwenscommissie met een positief advies komen.