Archief

Prognose islamitische school in Westland: bijna 500 leerlingen

Een islamistische basisschool in Westland zou volgens een reële schatting bijna 500 leerlingen kunnen aantrekken. Dat stelt de stichting Yunus Emre, die in augustus volgend jaar zo'n school centraal in Westland wil vestigen en daartoe in januari een aanvraag indiende.

Hoe de organisatie aan genoemde verwachting komt, staat in de gevraagde aanvullende informatie. De prognose is gebaseerd op de meest vergelijkbare gemeente in ons land waar al een islamitische school is. Na het toetsen van een reeks criteria bleek Maastricht het beste vergelijkingsprofiel te hebben. Het ging daarbij om aspecten als: bevolkingssamenstelling, aantal inwoners, leerlingdichtheid en de ligging van de gemeente.

Minimum-eis: 257 leerlingen

In februari meldde Yunus Emre, dat ongeveer 110 gezinnen hebben aangegeven interesse te hebben, goed voor 250 tot 300 leerlingen. Dat aantal is wel nodig, want volgens de stichtingsnormen van het ministerie van Onderwijs uit 2013 zijn in de gemeente Westland 257 leerlingen nodig voor het oprichten van een school.



Gevolgen voor bestaande scholen?


Kort na het bekend worden van de aanvraag van Yunus Emre heeft de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) schriftelijke vragen bij het college van B en W ingediend. De fractie wil onder meer weten, wat de komst van een islamitische school betekent voor de bestaande scholen waar de betrokken kinderen dan vertrekken. Het college hoopt de vragen in de aankomende week te kunnen beantwoorden.

Categorieen:
Westland Algemeen