Archief
fred van der ende 1

fred van der ende 1

Zaalhandbal: Verburch speelt zich knap veilig

Voor de regioteams uit de Tweede Divisie en hoofdklasse stond de laatste speelronde op het programma. Verburch wist zich te handhaven door te winnen van MIC, dat op een veilige plaats stond. Verburch is veilig en MIC degradeert naar de hoofdklasse. Westlandia moet in dezelfde klasse hopen op puntverlies van Hercules anders speelt de ploeg geen beslissingswedstrijd voor promotie naar de eerste divisie.

Heren

Tweede divisie B

WPK/Westlandia heeft als promovendus het seizoen afgesloten op een zevende plaats. In de laatste (thuis)wedstrijd moest de Naaldwijkse ploeg een 27-16 nederlaag incasseren tegen de reserves van Snelwiek Rotterdam. Voor trainer Carel van Esch was het zijn laatste wedstrijd bij Westlandia.

Dames

Eredivisie, kampioenspoule

De eerste plaats was eigenlijk al zeker, maar in de voorlaatste wedstrijd in de kampioenspoule heeft Virto/Quintus definitief de eerste plaats opgeëist. In Emmer-Compascuum was de Heulse ploeg met 34-15 duidelijk te sterk voor Schuler Afbouwgroep/DOS. De thuisploeg speelde de laatste wedstrijd op eredivisieniveau en daalt vrijwillig af naar de hoofdklasse. Quintus kan zich gaan opmaken voor de tweeluik tegen regerend landskampioen en uittredend bekerwinnaar Dalfsen. De winnaar plaatst zich voor de finale om het landskampioenschap. Aanstaande donderdag speelt Quintus nog de halve finale van de beker tegen Foreholte. Plaats van handeling is de Eekhouthal.

Tweede divisie B

Nog een dag wachten en dan weet WPK/Westlandia of het een beslissingswedstrijd mag spelen voor een plaats in de eerste divisie. Hercules mag dan niet winnen bij Dongen anders wordt de Rijswijkse ploeg op basis van een beter doelsaldo nummer twee in de eindrangschikking. De Naaldwijkse ploeg deed haar plicht en won een spannende wedstrijd bij Benefit/BFC. Pas in de laatste minuut werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Westlandia dankzij een benutte strafworp. Met een 25-24 overwinning stapten de Westlandse ploeg de bus in om de terugreis vanuit Beek te aanvaarden. De ruststand was 13-11 in het voordeel van de bezoekers. Trainer/coach Marc Klein blijft bij Westlandia en kan verder werken aan zijn speelwijze.

Na een spannende wedstrijd heeft Verburch zich op de laatste speeldag weten te handhaven in de Tweede Divisie B. In de Jan van der Valkhal moest de Poeldijkse trots met in ieder geval twee doelpunten verschil winnen van MIC, dat twee punten meer had en op plaats toen stond. Aan deze opdracht voldeed Verburch. De eerste helft werd met een ruime voorsprong van 12-7 afgesloten door de thuisploeg. De opponent zette in de tweede helft Birgit van der Meer vast en dat leidde tot problemen in de aanval. Toch wist Verburch de dekking goed gesloten te houden en kon het uiteindelijk de benodigde overwinning begroeten. Deze viel toch ruim uit met 23-20. Trainer Thomas Obbens vertrekt na twee seizoenen. Vorig jaar wist Verburch zich op de voorlaatste speeldag te handhaven en nu dus op de laatste speeldag. Een knappe prestatie.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia sloten de serie uitwedstrijden af met een nederlaag tegen een feller RHV. De Naaldwijkse dames keken na het eerste half uur tegen een bijna onoverbrugbare achterstand aan: 13-5. Na de pauze kon Westlandia de wedstrijd niet spannend maken en verloor uiteindelijk met 25-16. Westlandia eindigt als nummer zeven.

Schipluiden sloot af met een 27-16 nederlaag bij GoodflooringHMC en eindigt als tiende. DE ploeg uit Midden-Delfland heeft evenveel punten als DWS, dat negende staat, echter het doelsaldo is slechter dan de Schiedamse ploeg.