Veldkorfbal: Dijkvogels blijft in race voor promotie

Dijkvogels blijft in de race voor in ieder geval plaats twee van de ranglijst. Deze plaats geeft recht op het spelen van een beslissingswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse. Zelfs het kampioenschap is misschien nog haalbaar. CKC Maassluis houdt de druk op koploper ONDO. Valto speelde gelijk. ODO en ONDO verloren.

Eerste klasse E

ONDO blijft hekkensluiter in haar klasse. Nummer drie IJsselvogels was op het Julianasportpark te sterk voor de thuisploeg. De bezoekers gingen met een 17-15 overwinning in de tas terug naar Moordrecht. ONDO gaat volgende week op bezoek bij Fiks in Oost-Souburg.

Eerste klasse F

Valto heeft het eerste punt binnen na de hervatting van de veldcompetitie. Op eigen sportpark eindigde het duel tegen Victum in een 23-23 gelijkspel. Eigenlijk vergat Valto de wedstrijd in winst om te zetten, want na een zeer goede eerste helft volgde een mindere tweede helft. De ruststand was 16-10 voor de Lierse ploeg mede dankzij scherp en geconcentreerd spel. Na de pauze waren de rollen omgedraaid en kwam Victum langzaam dichterbij. Twee minuten voor tijd kwam Victum langszij. Valto kwam twee punten voor, maar de tegenstander kon wederom langszij komen. Valto staat op plaats vijf met maar twee punten voorsprong op een p/d-plaats. Volgende week speelt Valto tegen hekkensluiter DES.

Tweede klasse F

ODO had nog een kleine kans op de titel, maar na de nederlaag tegen GKV is het zeker dat ODO volgend seizoen weer in de tweede klasse uitkomt. Aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag was de wedstrijd boeiend en spannend. Na 70 minuten stapte de thuisploeg met een 14-13 overwinning van het veld. ODO staat op een derde plaats en heeft met nog vijf wedstrijden te gaan zes punten achterstand op koploper Achilles. Volgende week gaat ODO op bezoek bij Weidevogels.

CKC Maassluis blijft druk houden op de ongeslagen koploper ONDO uit Middelburg. Beide ploegen wisten de tegenstander op de knieƫn te krijgen. CKC Maassluis ging op bezoek bij Rood Wit Albrandswaard (RWA) en won met 14-10. De ruststand was al in het voordeel van de bezoekers: 12-7. Volgende week ontvangt CKC Maassluis op het Wipperspark KVK, nummer vijf van de ranglijst.

Derde klasse G

Dijkvogels blijft gedeeld tweede op de ranglijst. Samen met Fortissimo volgen ze koploper Fiducia op drie punten. De koploper verloor vanmiddag voor de eerste keer in de veldcompetitie. Fortissimo was duidelijk te sterk. Dijkvogels rekende zelf af met De Corvers. Op sportpark Corverskuil in Hilversum won Dijkvogels met 23-11. Volgende week heeft Dijkvogels een vroege wedstrijd. Bij tegenstander De Vinken wordt om 11.30 uur al gefloten voor het begin van de wedstrijd.