Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Vrachtwagen weggezakt in de modder

Een Roemeense trucker heeft zijn dag niet slechter kunnen beginnen. Zijn vrachtwagen staat muurvast naast het Westerleeplein. De wielen zijn weggezakt in de drek en het wordt nog een hele toer om de wagen te bergen.

De vrachtwagen reed vanuit Honderland over het fietspad naar Westerlee. Daar staan paaltjes die inmiddels uit de grond zijn geramd. Bij het maken van de draai naar de verharde weg is het misgegaan.

De politie is ter plaatste en is met de onfortuinlijke chauffeur in gesprek. Het autoverkeer ondervindt geen hinder van de weggezakte vrachtwagen. Fietsers moeten voorlopig wel even afstappen.

Weggezakte vrachtwagens naast het Westerleeplein lijken inmiddels een vertrouwd beeld te worden. Volgens de berger zijn er in het verleden al 15 tot 20 vrachtwagens gestrand bij het fietspad. Zij zouden door hun navigatiesysteem de verkeerde kant op worden gestuurd.

Update 9.45 uur

Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen losgetrokken. De gebruikers van het fietspad kunnen er weer langs. Een schoonmaakbedrijf gaat het fietspad reinigen, dat is door de modder spekglad geworden.

Categorieen:
Algemeen