Archief

Tot 8 jaar cel geëist tegen criminele jeugdgroep

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag gevangenisstraffen tot acht jaar geëist tegen dertien verdachten van een Haagse criminele jeugdgroep. Ze stonden voor de rechtbank voor het plegen van tientallen woninginbraken of pogingen daartoe in 2011, 2012 en 2013 in onder andere `s- Gravenzande, Wateringen, Honselersdijk, Rijswijk en Den Haag. Daarnaast worden zij verdacht van heling, poging tot oplichting en vernieling van auto's.

Alle verdachten komen uit Den Haag en zijn inmiddels in leeftijd tussen de 19 en 23 jaar oud. De inbrekers gingen in de huizen niet zachtzinnig te werk. Zo trof de politie in Honselersdijk een ravage aan. Planten waren door de kamer gesmeten en de kerstboom omgegooid. Een fles wijn was uit een kerstpakket gehaald, er was uit gedronken en rest van de inhoud was over de bank gegoten.

De officier van justitie verwijt de verdachten dat zij op stelselmatige wijze inbraken pleegden. Zij eiste celstraffen van 8 jaar, 6 jaar (tweemaal), 5 jaar, 4 jaar, 30 maanden, 21 maanden (viermaal), 18 maanden, 180 dagen en een werkstraf van 150 uur.