Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

College van gedachten veranderd over topsportcentrum

Het college van B en W in Westland werkt toch mee aan de mogelijke komst van een Topsport Begeleidingscentrum op bedrijventerrein De Woerd in Naaldwijk. Vorig jaar nog waren burgemeester en wethouders van mening dat sport niet op een bedrijventerrein thuis hoort, maar daar is nu verandering in gekomen.

Het college gaat medewerking verlenen aan een zogenoemde quickscan, een onderzoek naar de mogelijke vestiging van het begeleidingscentrum in een bedrijfshal. "Het huidige Collegewerkprogramma zet in op een aantrekkelijk topsportklimaat, topsporters moeten de ruimte krijgen in Westland", aldus een woordvoerder. Een Topsport Begeleidingscentrum zou de bedrijfsvoering in de omgeving niet hinderen. "Dat geldt ook voor de verkeersstromen, bovendien voldoet het begeleidingscentrum aan de parkeernorm." De woordvoerder laat wel weten, dat alle gebruikelijke procedures moeten worden doorlopen.

In het Topsport Begeleidingscentrum moeten allerlei zaalsporters verenigingsonafhankelijk kunnen trainen. Verder zouden de huidige kantoorpanden omgebouwd worden tot slaapruimtes, kamers voor bijvoorbeeld huiswerk en ruimtes waar de sporter in gesprek kan gaan met begeleiders.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport