Archief

Westland Verstandig zegt vertrouwen op in Ben van der Stee

Binnen en buiten de Westlandse gemeenteraad is met verbazing en onbegrip gereageerd op de persoonlijke aanval van Westland Verstandig op de voorzitter van het presidium van de gemeenteraad, Ben van der Stee. De fractie heeft woensdag het vertrouwen in dit LPF-raadslid opgezegd.

"Wij zeggen het vertrouwen in hem op vanwege achterkamertjesgedrag, niet transparant handelen, onjuiste uitvoering raadsbesluit, herhaalde weigering inzage te geven in wel in omloop zijnde stukken en geen verslag doen van gesprekken met andere partijen en derden", zijn de verwijten van Westland Verstandig.

Diverse andere partijen uit de Westlandse gemeenteraad hebben boos gereageerd dat Westland Verstandig geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om zitting te nemen in een voorbereidende werkgroep, die met voorstellen moet komen om het functioneren van de gemeenteraad te verbeteren.

Westland Verstandig beschouwt dat voorbereidende werk als pogingen om "Westland Verstandig de mond nog verder te snoeren". Van der Stee reageerde woensdagmiddag als volgt: "Ieder die van de stukken en onze werkzaamheden kennis wil nemen en niet wil wachten tot de openbare presidiumvergadering morgenavond is welkom morgenmiddag".

Categorieen:
Westland Politiek