Archief

Politie en burgemeester reageren op cijfers aanrijtijden

De politie Rotterdam Rijnmond heeft een reactie gegeven op de cijfers waaruit blijkt dat in bijna 18 procent van de spoedmeldingen uit Maassluis, de politie niet binnen 15 minuten ter plaatse is.

"De politie bekijkt bij iedere melding waar de reactietijd niet wordt gehaald, wat beter en sneller had gekund en gemoeten. Daarnaast hebben we in de eenheid Rotterdam te maken met een groot aantal meldingen. Waar de meldkamer van het voormalige Zuid-Holland-Zuid grofweg 50 meldingen per dag krijgt, zijn dat er voor de meldkamer in het voormalige Rotterdam-Rijnmond zo'n 900 á 1.000 per dag."

De stad Rotterdam en het gebied eromheen is één van de drukste regio's van Nederland qua aantal meldingen, zo stelt de politie: "En auto's die bij een melding staan, zijn niet beschikbaar. Het is continu knap puzzelen door onze meldkamers. Districten springen regelmatig over en weer bij, wat natuurlijk ook weer iets betekent voor de aanrijtijd."

Bureau Maassluis

Het bestaande bureau Maassluis gaat sluiten. Maar dit betekent niet dat de politie verdwijnt: "In het gemeentehuis van Maassluis komt een steunpunt. Dit betekent dat er werkplekken zijn voor de politiemedewerkers die ter beschikking staan aan Maassluis. Maassluis heeft 7 wijkagenten en er is 24/7 een noodhulpauto voor Maassluis beschikbaar. Bovendien maken deze politiemedewerkers deel uit van een groter geheel, het basisteam Waterweg. Dit hele basisteam is inzetbaar voor de problematiek in Maassluis."

WOS Media heeft burgemeester Haan om een reactie gevraagd. Haan laat weten dat hij zich kan vinden in de reactie van de politie.

Categorieen:
Maassluis 112