Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

In drie jaar in Westland zes 'leeftijdsboetes' alcohol

Sinds de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet (begin 2013) zijn in de gemeente Westland zes boetes en één waarschuwing uitgedeeld aan horecaondernemers voor het schenken van alcohol aan jeugd onder 18 jaar. Dat meldt het college van B en W in de beantwoording van vragen die waren ingediend door de fractie van Progressief Westland.

Verder wilden de sociaal-democraten weten, hoeveel boetes en waarschuwingen in Westland zijn uitgedeeld aan volwassenen voor het verstrekken van alcohol aan jeugd onder 18 jaar.

Het college stelt in de beantwoording: "Het niet-bedrijfsmatig verstrekken van alcohol door volwassenen aan een minderjarige is niet strafbaar op grond van de Drank- en Horecawet. Op grond van het Wetboek van Strafrecht is het wel strafbaar om een kind jonger dan 16 jaar dronken te maken. In Westland is één keer een proces verbaal opgemaakt."

Volgende week donderdag wordt een zogeheten raadsinformatieavond over het alcoholgebruik bij jongeren gehouden in het gemeentekantoor van 's-Gravenzande. Daaraan zal worden deelgenomen door onder anderen dr. Van der Lely, bekend van de strijd tegen comazuipen, en politiechef Alice Taai. Na haar komst naar Westland eind 2014 werd Taai herhaaldelijk geschokt door de in haar ogen veel te laconieke houding van ouders ten opzichte van het alcoholgebruik door tieners.