Archief
Quistnix CC Wikimedia

Quistnix CC Wikimedia

Nederhof in Honselersdijk krijgt nieuwe bewoners

De Nederhof in Honselersdijk krijgt in de loop van dit jaar weer bewoners. Zorgorganisatie Levin start een nieuw begeleid wooninitiatief voor jongvolwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Daarvoor moet het pand wel gerestaureerd en gemoderniseerd worden.

Er is plek voor ongeveer 25 bewoners in de Nederhof. Zij krijgen hun dagbesteding elders, al wordt er ook gekeken of het mogelijk is om horeca te vestigen naast de grote ingang van het gebouw waar bewoners kunnen werken. Nieuw is de mogelijkheid tot 'woontrainen': toekomstige bewoners komen bijvoorbeeld eens in de drie weken een week logeren en worden zo getraind op het begeleid wonen.

Het plan is momenteel nog in de oriëntatiefase. Enkele ouders hebben al aangegeven interesse te hebben. Op 18 april wordt er een informatieavond gehouden, waar wordt gekeken hoeveel geïnteresseerden er zijn en wat hun ideeën zijn. Levin wil hen betrekken in het proces rond de inrichting van het pand. De restauratiewerkzaamheden zouden zo snel mogelijk moeten beginnen nadat duidelijk is geworden hoeveel bewoners er komen, zodat zij daarna direct hun intrek kunnen nemen.

Het gebouw, eigendom van vereniging Hendrick de Keyser, staat sinds oktober vorig jaar leeg, toen de voormalige bewoners van zorginstelling Middin vertrokken naar De Rozenhof in Naaldwijk. De Nederhof voldeed volgens Middin niet meer aan de eisen van deze tijd. De stookkosten zijn hoog en de vele trappen waren niet geschikt voor de oudere bewoners.