Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Extra bewonersavond over wensen Hoekse Lijn

De gemeente Rotterdam, waar Hoek van Holland onderdeel van is, organiseert binnenkort een extra bewonersavond over de Hoekse Lijn. Dat laat een woordvoerder van verkeerswethouder Langenberg weten. Een aantal bewoners, onder aanvoering van Ann van den Berg, voelt zich onvoldoende gehoord over de Hoekse Lijn.

Er ligt nu nog een treinspoor in Hoek van Holland, maar dat wordt de komende jaren omgebouwd tot metrolijn. Het huidige treinstation Hoek van Holland Strand zal verdwijnen en verschuift meer richting het strand. Uiterlijk 2018 zullen de eerste metrostellen over het spoor rijden.

Een aantal bewoners wil van het huidige kruispunt Strandweg met Stationsweg een ongelijkvloerse kruising maken. Volgens Van den Berg hebben de bewoners daar nog geen reactie op gehad. Kosten van een ongelijkvloerse kruising zouden uitkomen op 15 miljoen euro.

Ann van den Berg zit in de plancommissie Hoekse Lijn, waar met ambtenaren gesproken wordt over de Hoekse Lijn. Ook Joop Heppe, lid van de Hoekse Gebiedscommissie, zit in die plancommissie. Hij bevestigt de woorden van Van den Berg. "Wij hebben anderhalf jaar voor niks gepraat, want er wordt nauwelijks wat gedaan met de wensen van de bewoners", zegt Heppe. Hij zal namens de Gebiedscommissie een brief richting de Coolsingel sturen.

De gemeente Rotterdam laat weten dat de Hoekse Lijn "een proces van meepraten is waarbij rekening wordt gehouden met de financiƫle kaders". De woordvoerster kon nog geen datum noemen waarop de bewonersavond wordt gehouden.