Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

Overleg met omwonenden Honselse Molenlaan

Er komt nog voor de zomer een bijeenkomst voor de bewoners van de Molenlaan in Honselersdijk over oplossingen om het te hard rijden door motorvoertuigen tegen te gaan. Dat heeft wethouder Meijer van de gemeente Westland dinsdagavond toegezegd in een raadscommissie.



Meijer deed de toezegging in antwoord op vragen van Peter Duijsens (Westland Verstandig). Aanleiding voor zijn vragen vormde de plotselinge verwijdering van een verkeersdrempel ter hoogte van de Fazantlaan afgelopen vrijdag. Nogal wat bewoners hadden eerder een verhoging van deze vrij lage drempel verwacht, berichtte Duijsens.

1 april

Het weghalen van genoemde drempel (nota bene op 1 april) volgde amper twee weken nadat er vragen van de LPF-fractie over de Molenlaan waren beantwoord. Die vragen gingen over eventuele maatregelen om hardrijders te beteugelen, met name in de omgeving van de brug in deze weg.

Wethouder Meijer verklaarde dat de drempel bij de Fazantlaan is weggehaald op verzoek van enkele direct omwonenden. Zij ervoeren veel trillinghinder en geluidsoverlast van deze drempel, vooral bij passerend vrachtverkeer. Om de klacht kracht bij te zetten, was door een of meer bewoners een rechtsbijstandverzekeraar ingeschakeld.

De gemeente vond de klachten terecht en is daarom vrij vlot tot actie overgegaan. Dat is ten koste gegaan van een brede communicatie hierover, zo erkende Meijer.