Archief

Kouwenhoven geeft voorzittersstokje Kom in de Kas over

De 39ste editie van Kom in de Kas was voor Jan Kouwenhoven zijn laatste in de rol van voorzitter. Na acht jaar geeft hij het stokje over aan Ted van Luijk.

"Ik kijk terug op een enorme leuke tijd", vertelt Kouwenhoven. Ook aan zijn laatste editie als voorzitter zal Kouwenhoven goede herinneringen overhouden. "Het is overweldigend geweest", aldus Kouwenhoven. Ook voor Van Luijk was deze editie van Kom in de Kas een bijzondere. Het voormalig bedrijf van de toekomstige voorzitter aan de Middenzwet was immers onderdeel van het evenement. In 2014 droeg Van Luijk zijn auberginetuin over aan zijn zoon.

Kom in de Kas trok dit jaar ruim 35.000 bezoekers, wat een record opleverde voor het evenement. Door het mooie weer kwamen veel mensen op de fiets een kijkje in de kassen rond de Middenzwet in Wateringen nemen. Ook van de pendelbussen werd gretig gebruik gemaakt. "We hebben nog nooit zo veel mensen met de bus vervoerd. Zaterdag moesten er extra bussen worden ingezet om de mensen naar het gebied te brengen", blikt Kouwenhoven terug.

Kom in de Kas trok dit weekend in totaal 205.000 bezoekers verspreid over 23 verschillende gebieden in Nederland.

Categorieen:
Wateringen Algemeen