Voetbal: Duel Westland Cup haalt einde niet

De wedstrijd in de achtste finale van de Flynth Westland Cup tussen Loosduinen en de zondagtak van VELO is zaterdagavond in de tweede helft bij een verrassende 3-2 voorsprong voor Loosduinen gestaakt door arbiter Steven van Erven.

De arbiter besloot tot staken over te gaan nadat Loosduinen verbaal liet weten het niet eens te zijn met de beslissingen van de leidsman. Dit was voor de leidsman voldoende om de wedstrijd te staken. Overigens was er in de eerste helft al een afkoelingsperiode geweest, waarna beide ploegen met een man minder de eerste helft vervolgden. De toernooicommissie heeft besloten om Loosduinen uit het toernooi te zetten. VELO gaat dus door naar de kwartfinale.

Loosduinen opende verrassend de score. VELO kreeg de mogelijkheid om de stand voor rust gelijk te trekken, echter de toegekende penalty werd gemist. Loosduinen verdubbelde de voorsprong nog voor de doelwisseling. Na de pauze scoorde VELO snel de aansluitingstreffer, waarna Loosduinen de marge weer op twee doelpunten bracht. VELO kwam wederom dichterbij: 3-2. Dit was dan ook de stand op het moment van staken.