Archief

'De Hoekse Lijn' op dood spoor

Modelspoorvereniging 'De Hoekse Lijn' in Hoek van Holland lijkt ten dode opgeschreven, want zij heeft in de afgelopen maanden geen uitzicht op een nieuw onderkomen kunnen krijgen. Zaterdag werd de laatste open dag gehouden in het Transfergebouw van Stena Line.

In november werd bekend, dat Stena Line per 1 januari 2017 zelf weer gebruik wil gaan maken van de betreffende ruimte. 'De Hoekse Lijn' heeft hier gedurende acht jaar onderdak gehad en verbleef de 23 jaar ervoor in het nabijgelegen stationsgebouw van de NS.

Claudius Teijgeler van 'De Hoekse Lijn' hoopt toch nog op een wondertje, want het belang van het onderlinge contact tussen de liefhebbers werd zaterdag voor hem nog eens duidelijk gemaakt. Een dochter van een van de leden merkte op, dat haar vader sinds hij lid was geworden een stuk is opgeknapt, weer energie heeft en beter in het leven staat. "Dit laatste is natuurlijk onbetaalbaar en je houdt je hart vast wanneer de leden niet meer bij elkaar kunnen komen om hun hobby gezamenlijk uit te oefenen", aldus Teijgeler.

Tijdens de laatste open dag reden de treinen op de verschillende banen hun rondjes door een Duits, Engels, Japans of Nederlands landschap. Om 16.00 uur ging de stekker er definitief uit op de huidige locatie. "Een ruimte zo groot als wij hier hadden, lijkt op voorhand al bijna onmogelijk en huren op commerciƫle basis kunnen we ons als vereniging niet veroorloven", stelt Teijgeler. Hij hoopt nog op een betaalbaar aanbod vanuit het bedrijfsleven via info@dehoekselijn.nl