Zaalhandbal heren: fikse nderlagen voor Quintus en Westlandia

Westlandia en Quintus hebben geen voet aan de grond kunnen krijgen bij hun tegenstanders. Quintus deed het in de eerste helft nog goed tegen Lions, maar moest voor rust toch een domper incasseren na zeven treffers op rij voor Lions. Westlandia kreeg na rust een afstraffing van Olympia'89.

Eredivisie, kampioenspoule

Koorneef W&S/Quintus heeft de schade redelijk beperkt kunnen houden tegen regerend landskampioen OCI Lions. In sporthal Fitland verloor de Heulse ploeg uiteindelijk met 36-23. De heenwedstrijd was met 25-15 verloren gegaan. Met het oog op het doelsaldo voor het bereiken van plaats zes is het verschil in de return niet slecht. Quintus kon in de eerste helft goed meekomen. Pas in de laatste minuten van het eerste bedrijf moest het veel doelpunten incasseren. Quintus leidde zelfs met 11-12, maar moest daarna toezien hoe Lions de score opvoerde naar een ruststand van 18-12 en doorstootte naar een tussenstand van 23-12. Quintus scoorde pas weer na twaalf treffers van de thuisploeg. Tien minuten voor tijd was het verschil opgelopen naar twaalf treffers (30-18). In het restant behield Lions deze marge en won met 36-23. Quintus blijft zesde op de ranglijst. Tachos verloor bij Aalsmeer en blijft hekkensluiter. Nummer zeven E&O komt zondagmiddag pas in actie tegen BEVO.

WPK/Westlandia heeft geen potten kunnen breken in de uitwedstrijd tegen Olympia'89. De koploper haalde in de laatste thuiswedstrijd flink uit tegen de Naaldwijkers. Olympia leidde halverwege met 15-9. Na de pauze kreeg Westlandia een fikse afstraffing. De thuisploeg scoorde in ieder geval twaalf keer op rij en leidde met 27-9. Dit was na ruim 44 minuten spelen. Westlandia kon nog wel een aantal keren tot score komen, maar verloor uiteindelijk met 41-19. Olympia'89 kan volgende week in Weert bij winst op Rapiditas kampioen worden. Het was voor Westlandia voor de tweede keer dit seizoen dat het minder dan 20 treffers wist te scoren. Bij Snelwiek wkam de Naaldwijkse ploeg niet verder dan 17 doelpunten. Westlandia sluit volgend weekend af tegen hetzelfde Snelwiek.