Archief
Google Streetview

Google Streetview

Vestia ontkent 'oneerlijke' verdeling huisvesting statushouders

De fractie van Gemeentebelang Westland maakt zich zorgen over geruchten, dat woningcorporatie Vestia in bepaalde kernen geen statushouders meer wenst te huisvesten uit angst voor de negatieve reacties van buurtbewoners. Dat laat fractievoorzitter Remmert Keizer weten. Maar volgens Vestia klopt er helemaal niets van de geruchten.

Keizer zegt in een persbericht over de geruchten: "Vreemd dat een woningbouwvereniging dus blijkbaar in de ene kern gevoelig is voor het huisvesten van statushouders en in de andere kern kan er dus onevenredig gehuisvest worden. Onwenselijk, niet gepast en absoluut niet sociaal, zowel voor de bewoners als voor de statushouders."

Maar Vestia bestrijdt dit. "Het huisvesten van statushouders is een belangrijke taak van Vestia die wij samen met onze maatschappelijke partners volbrengen. Wij plaatsen - afhankelijk van de beschikbaarheid - statushouders in alle kernen in het Westland. Ook in kernen waar niet altijd 'positief' gereageerd wordt op het plaatsen van statushouders", aldus een woordvoerder.

Overleg

Verder wordt volgens de woningcorporatie de plaatsing van de statushouders altijd in goed overleg met de gemeente uitgevoerd en wordt dankzij deze uitgangspunten en samenwerking de taakstelling behaald. Keizer wil graag dat het college van B en W binnenkort uitsluitsel over de geruchten geeft, zo laat hij desgevraagd weten. "En als Vestia wel goed heeft gehandeld, dan zullen we dat ook zeker benoemen."

Categorieen:
Westland Politiek