Archief

Mensen met beperking maken strand schoon

Ongeveer 400 mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking en hun begeleiders helpen in de eerste drie weken van april mee om het strand langs de Noordzeekust schoon te maken. Ook onze regio wordt aangedaan. Op 5 april maken zij het strand van Hoek van Holland schoon, een dag later doen zij Monster aan.

Deze Expeditie Juttersgeluk wordt voor het tweede jaar op rij gehouden. Vorig jaar werd alleen het strand tussen Wassenaar en Velsen aangedaan, nu is dat uitgebreid van Rockanje tot Texel. "Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Het strand plasticvrij maken is een zinvolle dagbesteding die mensen zelfvertrouwen en meer eigen waarde geeft. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij", aldus Suzanne Klaassen van Stichting Juttersgeluk.

Het is niet de eerste keer dat vrijwilligers het strand gaan schoonmaken. Stichting De Noordzee doet het al enige jaren in augustus. Enkele weken geleden werd vanuit de surfschool in Ter Heijde het strand van Monster en Ter Heijde schoongemaakt.