Archief
Google Streetview

Google Streetview

Nieuw gemaal in Dorppolder bij Maasland

Het gemaal in de Dorppolder wordt toch niet gescheiden in twee delen, met voor elk deel een eigen waterpeil en -afvoer. Die wens van agrariƫrs blijkt niet haalbaar, schrijft het Hoogheemraadschap van Delfland. In plaats daarvan wordt een nieuw gemaal gebouwd, om zo de kans op wateroverlast in de polder te verkleinen.

De Dorppolder ligt deels in de gemeente Westland en deels in Midden-Delfland. Het noorden van de polder bestaat uit glastuinbouw en het zuidelijk deel is in gebruik als grasland. Om te voorkomen dat het afvalwater uit de sloten bij de glastuinders in het water bij het grasland komt, drongen de boeren aan op een volledige scheiding. "Ik had graag samen met de betrokkenen tot een oplossing willen komen waar alle partijen tevreden mee kunnen zijn, maar we krijgen de handen er niet voor op elkaar", zegt hoogheemraad Hans Middendorp.

In het nieuwe plan wordt dus een nieuw gemaal gebouwd en komt er een gedeeltelijke peilscheiding door het plaatsen van stuwen. De Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap spreekt op 7 juli over deze oplossing.