Archief
Signbiblio

Signbiblio

Celstraf voor Lierse bestuurder in pickup-drama

De 20-jarige Robbin van V. uit De Lier moet tenminste een half jaar de cel in voor zijn rol in het pickup-drama in Ouddorp. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht dinsdag bepaald. De bestuurder is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Dat is een hogere straf dan wat de officier van justitie eerder eiste, namelijk 240 uur werkstraf, 180 dagen de cel in (waarvan 177 voorwaardelijk) en 18 maanden rijontzegging. De rijontzegging van 18 maanden is wel door de rechtbank overgenomen.

Van V. zat in juli vorig jaar achter het stuur van een pickup-truck, toen het helemaal misging. In de laadbak lagen zijn vrienden Nick en Danny uit De Lier. Zij werden tijdens het rijden uit de bak geslingerd. De 19-jarige Nick kwam om het leven en de toen 18-jarige Danny raakte gewond. De vriendengroep was in Ouddorp op Goeree-Overflakkee op vakantie.

Officier van Justitie Lars Visser nam twee weken geleden bij de eis het woord. "In aanzienlijke mate onder invloed van alcohol en al slippend en slingerend, rijdt verdachte heen en weer. Zich daarbij op geen enkele manier rekenschap gevende van zijn kostbare lading".

Categorieen:
De Lier Algemeen