Archief

'Vervangende bushalte De Ark veel te ver'

Het vier maanden lang verdwijnen van de bushalte bij De Ark in Wateringen is de gemeenteraadsfracties van D66 en ChristenUnie-SGP in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vinden het onaanvaardbaar dat de reizigers vanaf komende maandagochtend meer dan een kilometer moeten lopen naar de dichtstbijzijnde halte.

De omleiding is het gevolg van de rioolwerkzaamheden aan Het Tolland. Daardoor kan bus 30 richting Rijswijk niet meer door het dorp rijden en moet deze buitenom. De omleiding voert via de Noordweg en de Laan van Wateringse Veld in Den Haag. D66 en ChristenUnie-SGP doen een beroep op verkeerswethouder Meijer en op busmaatschappij Veolia om in de nabijgelegen Kwaklaan een tijdelijke halte in te richten.

"Als de omleiding via de Kwaklaan loopt", stelt D66-raadslid Maxim van Ooijen, "dan hoeft bushalte De Ark alleen iets verplaatst te worden. Nu vervalt hij helemaal en moeten de reizigers meer dan een kilometer lopen naar de volgende halte bij het benzinestation aan het Oosteinde. Bewoners van vier woonwijken in Wateringen worden hierdoor gedupeerd, net als werknemers van De Ark en bezoekers van de Sint Jan de Doperkerk".

Raadslid Dick de Heer (ChistenUnie-SGP) is niet te spreken over de informatie die vooraf aan de reizigers is gegeven: "De afgelopen weken is in de bus noch bij de haltes iets te vinden geweest over de omleiding. Ook in de huis-aan-huisbladen was niets te lezen over het vervallen van deze bushalte, net als op de website van de gemeente. Ik vrees dat er maandagochtend veel mensen nietsvermoedend naar De Ark lopen en hun aansluiting op trein of tram zullen missen."

Categorieen:
Wateringen Politiek