Archief
Dennis van Schie 1

Dennis van Schie 1

VVD Zuid-Holland wil Overgaagbrug alsnog verhogen

De provinciale fractie van de VVD in Zuid-Holland wil dat de provincie zich inzet om de beweegbare Overgaagbrug in Den Hoorn alsnog te verhogen. De brug maakt deel uit van de nieuwe aansluiting op de A4. Daarmee wordt een flinke toename van het verkeer verwacht en kan de brug minder snel open voor vaarverkeer. Eerder maakte de gemeente Midden-Delfland al bekend, dat de brug niet verhoogd wordt, vanwege te hoge kosten.

De gemeente Midden-Delfland liet eerder weten graag mee te werken aan de wens van het Watersportverbond om de brug te verhogen van 60 centimeter naar 1,80 meter. Het totale project moest 3,5 miljoen euro kosten, te veel voor Midden-Delfland alleen. De gemeente vroeg daarom aan gebruikers van de betrokken vaarroute om mee te betalen. Zowel de provincie als omliggende gemeenten hebben dat verzoek echter afgewezen. Daarom is besloten de brug toch niet te verhogen.

De VVD vreest dat de brug 'binnen de kortste keren op bepaalde tijdstippen niet meer toegankelijk is voor het vaarverkeer'. "En dat terwijl de Gaag deel uitmaakt van de erfgoedlijn Historische Trekvaarten, een speerpunt van het provinciaal beleid."