WOS
Archief

Overgaagbrug in Den Hoorn wordt niet verhoogd

De Overgaagbrug, tussen de Rijksstraatweg en de Zuidhoornseweg in Den Hoorn, wordt niet verhoogd naar 1,80 meter, zoals was gevraagd door de Nederlandse watersportbond. De gemeente Midden-Delfland wilde graag meewerken, maar heeft daarvoor onvoldoende financiƫle middelen.

Het totale project moest 3,5 miljoen euro kosten, te veel voor Midden-Delfland alleen. De gemeente vroeg daarom om andere gebruikers van de vaarroute waar de brug deel van uitmaakt om mee te betalen. Zowel provincie als omliggende gemeenten hebben dat verzoek echter afgewezen.

De brug blijft daarom ook na de vernieuwing de huidige doorvaarthoogte van 60 centimeter houden. Volgens het Watersportverbond gaat dit problemen opleveren voor zowel het vaarverkeer als de weggebruikers. De Overgaagbrug maakt deel uit van de nieuwe aansluiting op de A4. Daarmee wordt een flinke toename van het verkeer verwacht. De brug kan open als er vaarverkeer langskomt, maar in de spits zou dat flinke files opleveren. Andersom zou het vaarverkeer lange tijd moeten wachten.