Archief

Duijsens: Geen excuses, wel woorden uit notulen schrappen

Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig biedt geen excuses aan, maar stelt voor de uitlatingen van hem en van wethouder El Mokaddem uit de notulen van de laatste raadsvergadering te schrappen.

Duijsens heeft dit de andere fractievoorzitters voorgesteld in een poging om de voor maandagavond uitgeschreven extra raadsvergadering niet door te laten gaan en om wat hij noemt 'voor nu de kou uit de lucht te halen'. Wel moet wat hem betreft de discussie dan als gesloten worden beschouwd.

De extra vergadering is op verzoek van GemeenteBelang Westland, gesteund door CDA en Progressief Westland, uitgeschreven. Deze partijen vinden dat Duijsens niet door kan gaan als voorzitter van de raadscommissie MO, nu hij wethouder El Mokaddem voor leugenaar heeft uitgemaakt en daar in perspublicaties niets van terug heeft genomen. El Mokaddem heeft MO in zijn portefeuille en zit dus tijdens de commissievergadering naast Duijsens.

Deze schrijft in een e-mail aan de andere fractievoorzitters dat zijn voorstel als een goedbedoelde geste moet worden beschouwd, die 'zeker niet uit angst' is ingegeven. Ook wil hij nog steeds een gesprek met de wethouder over de zaak. Maandagmorgen had Duijsens overigens nog geen reactie op zijn mail gekregen, zo laat hij weten.

Categorieen:
Westland Politiek