Archief

Maandag extra raadsvergadering Westland

De gemeenteraad van Westland komt maandagavond in een extra vergadering bijeen. Het zaterdagavond daartoe ingediende verzoek van GemeenteBelang Westland (GBW) verkreeg voldoende steun om de vereiste 20 procent van de gemeenteraadsleden te behalen. Al snel schaarden CDA en Progressief Westland zich achter het verzoek.

Normaal gesproken zou maandagavond begonnen worden aan de maandelijkse vergadercyclus, te weten met de bijeenkomst van de commissie Maatschappelijke Omgeving (MO). Voorzitter van die commissie is fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. Zijn uitval aan het adres van wethouder Mohamed el Mokaddem was de aanleiding tot het staken van de raadsvergadering van 1 maart.

Duijsens stelde die avond, dat wethouder El Mokaddem "keihard zat te liegen". Omdat de voorman van Westland Verstandig later weigerde zijn woorden in te trekken, werd de vergadering geschorst voor onderling beraad van de fractievoorzitters. Vervolgens werd de vergadering beƫindigd.

'Kan zo niet verder'

GemeenteBelang Westland is van mening dat de voorzitter van de commissie MO, aangesteld namens de raad, zo niet verder kan functioneren. "Ondanks een indringend gesprek met Duijsens, waarin diverse opties zijn besproken, is gebleken dat ons geen andere keus voorligt dan de raad een uitspraak te laten doen over deze situatie", aldus GBW-voorman Remmert Keizer. "Er kan maandag niet gewoon vergaderd worden, alsof er niets gebeurd is. Dat kan en mag niet en is tevens niet uit te leggen aan onze inwoners", stelt Keizer.

Verbazing

Duijsens zegt met verbazing kennis te hebben genomen van het verzoek van Keizer om een extra raadsvergadering. "Westland Verstandig is van mening dat dit niet alleen onnodig is, maar ook schadelijk zal zijn voor het aanzien van politiek Westland en de verhoudingen verder doet verstoren, met alle gevolgen van dien", reageert Duijsens. Hij voegt er aan toe, dat hij inmiddels zijn fractie heeft geconsulteerd en dat die unaniem achter zijn woordkeus in de vergadering van 1 maart blijft staan.

"Mijn voorstel blijft, dat ik met de wethouder op korte termijn een gesprek voer om over en weer uitleg te geven en begrip voor ieders positie in deze te krijgen. Het gaat tenslotte om hem en mij", vervolgt Duijsens . Hij had maandagavond bij het begin van de MO-vergadering willen berichten dat dat gesprek gaat plaatsvinden "en dat zowel de wethouder als ik er van uitgaan dat we er in slagen om deze kwestie uit de wereld te helpen".

Categorieen:
Westland Politiek