fred van der ende 3

Zaalhandbal dames: Quintus verliest van kampioen

De reserves van Quintus konden niet stunten in de kampioenswedstrijd van Borhave. De Twentse ploeg bekroonde een goed seizoen met een terechte titel. De reserves van Westlandia deden goed mee met koploper Oliveo, maar moesten toch een nederlaag incasseren.

Borhave heeft zich in Kwintsheul laten kronen tot terechte kampioen van de eerste divisie. In de Van der Voorthal duurde het lang voordat Borhave het definitieve gat tegen de reserves van Vorto/Quintus kon maken. De ruststand was 10-10. Na de pauze liep Borhave uit naar een voorsprong van drie teffers (13-16), maar Quintus kwam op karakter langszij bij 18-19. Na 20-20 wist Borhave uit te lopen naar een 24-20 voorsprong. Dit was de definitieve beslissing. Borhave won uiteindelijk met 26-22. Quintus staat gedeeld derde met VZV. De Heulse ploeg kan volgende week op de laatste speeldag nog alleen op de derde plaats terecht komen.

Hoofdklasse D

Koploper Oliveo heeft flink moeten zweten om een tweepunter weg te halen in sporthal De Pijl. De reserves van WPK/Westlandia speelden een prima wedstrijd, maar moesten toegeven dat Oliveo uiteindelijk terecht de punten mee naar huis nam. De Naaldwijkse ploeg startte prima, maar zakte aan het eind van de eerste helft weg. Oliveo ging met een 16-11 voorsprong de rust in. Na de pauze opende Westlandia sterk en kwam het zelfs terug tot 18-18, waarna de beoogde kampioen weer afstand nam van de thuisploeg. Oliveo vertrok met een 30-23 overwinning terug naar Pijnacker. Bij Westlandia debuteerde C-juniore Gwen van den Berg. Zij bekroonde haar debuut met een fraaie treffer uit de hoek.