Archief
De nu ongebruikte post in Maassluis - Dennis van Schie

De nu ongebruikte post in Maassluis - Dennis van Schie

Aanrijtijden ambulances Maassluis worden mogelijk beter

De Veiligheidsregio Rotterdam (VRR) is aan het bekijken of het mogelijk is om de ambulances in de regio Waterweg alleen nog maar vanuit de post in Vlaardingen te laten komen. Daarmee zouden de aanrijtijden van de ambulances in Maassluis beter kunnen worden. Nu is er ook nog een post aan de Hargalaan in Schiedam.

Ook wil burgemeester Edo Haan kijken wat er gedaan kan worden aan samenwerking tussen de VRR en de Veiligheidsregio Haaglanden. Maassluis ligt namelijk op de rand van het gebied van de VRR. Soms wordt er al gebruik gemaakt van ambulancezorg uit de regio Haaglanden. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de Maassluise gemeenteraad.



Een eigen post

Een eigen ambulancepost, zoals onder meer Maassluis Belang voorstelde, is volgens de burgemeester niet altijd beter. Toch zou ook D66 uitgezocht willen hebben of een dergelijke post geen tijdwinst oplevert, ook voor bijvoorbeeld omliggende plaatsen als Maasland en Maasdijk.

Maassluis scoort al jaren niet goed genoeg op het gebied van aanrijtijden. In de stad komt 85,4 procent van de spoedritten binnen 15 minuten aan op bestemming, terwijl dit 95 procent zou moeten zijn. Het gemiddelde in het verzorgingsgebied van de VRR ligt op 92,5 procent.

Meer spoedritten

De prestaties van ambulancedienst AZRR zijn wel verbeterd ten opzichte van eerdere jaren. In 2012 was het percentage spoedritten dat binnen een kwartier ter plaatse was beduidend lager met 75,5 procent. Het aantal spoedritten is ook toegenomen. Kwamen er in 2014 nog 767 spoedritten naar Maassluis, vorig jaar lag dat aantal op 861.