Archief
Rechts de slapende dijk-Google Streetview-

Rechts de slapende dijk-Google Streetview-

Slapend deel Maasdijk wordt 'groen fietspad'

Nog voor komende zomer moet het ongebruikte deel van de Maasdijk tussen Honderland en Maassluis vervangen zijn door een fietspad. Het voorstel voor de aanleg van dit Dijkpad (lokaal uit te spreken als 'Ut Daikpad') wordt volgende week dinsdag in een gemeenteraadscommissie van Westland besproken.

Genoemd deel van de eeuwenoude zeedijk wordt niet meer gebruikt sinds de ingebruikname van de verbinding via de Coldenhovelaan naar Maassluis. Door op de dijk een apart fietspad aan te leggen, worden verkeersstromen gescheiden en verbetert de verkeersveiligheid, aldus de gemeente.

Fietsers tussen de kern Maasdijk en de Schenkeldijk rijden momenteel over het onderpad van de Maasdijk gemengd met lokaal (vracht)autoverkeer. Vanaf de dijk is er bovendien ruim uitzicht over het gebied. Dat draagt bij aan 'leuke' fietsroutes door de regio, stelt de gemeente. Door het verwijderen van de huidige brede rijbaan die bestaat uit betonplaten ontstaat er ruimte voor een 'groene invulling'.

Voor de ombouw van dit stuk Maasdijk is een bedrag van 264.000 euro nodig, dat al beschikbaar is. Bovendien kan nu nog aanspraak worden gemaakt op een subsidie van ruim 63.000 euro uit het Groenfonds van het voormalige stadsgewest Haaglanden.