WOS
Archief

PR Olympus-70

Zuidema weer sneller over de horden

Atleet Niko Zuidema (Olympus '70) heeft zondag het Westlands indoorrecord op de 60 meter horden verbeterd.

Tijdens de halve finale van het NK in Apeldoorn rende Zuidema naar 8.54 sec. Dit is 11-honderdste seconde sneller dan de tijd die hij op 17 januari in Naaldwijk liep (8.65). Het nieuwe record van de Monsternaar was niet voldoende voor het bereiken van de NK-finale, met de snelste acht lopers. Zuidema liep de elfde tijd.

Zeven crosskampioenen

Zeven jeugdatleten van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 hebben zich zondag tot crosskampioen van de regio Den Haag laten kronen. Zij hebben in hun leeftijdscategorie het best gepresteerd in de competitie 2015/2016, die vier wedstrijden omvatte.

Kampioen werden: Luuk Boutkan (Jongens Pupillen Mini), Lot van der Haas (Meisjes Pupillen C), Floortje Lusthof (Meisjes Pupillen B), Torsten Meijer (Jongens Pupillen A-eerstejaars), Frank van der Enden (Jongens Pupillen A- tweedejaars), Sara Dekker (Meisjes Junioren C) en Emma Dekker (Meisjes Junioren B). Daarnaast waren er voor jeugdleden van Olympus '70 vier zilveren en zes bronzen medailles.

Aan de Haagse crosscompetitie wordt deelgenomen door Haag Atletiek, Sparta Den Haag, AV'40 uit Delft en Olympus '70. De strijd om de verenigingsbeker bleef op de afsluitende wedstrijd in Delft tot op het laatste moment spannend. Na het tellen van alle punten, bleken twee verenigingen precies evenveel punten te hebben behaald: Olympus'70 en AV'40. Omdat Olympus'70 de meeste overwinningen bleek te hebben behaald, mocht de beker weer mee terug naar Naaldwijk, voor het derde jaar op rij.