WOS
Archief

Dennis van Schie

Vrees voor verplaatsing verstekelingen naar Hoek van Holland

Hoek van Holland kan zijn borst natmaken, als het grote vluchtelingenkamp in Calais wordt ontruimd. Daarvoor waarschuwt Jeroen de Veth, belangenbehartiger voor verladers, woensdagochtend in Goedemorgen Nederland. "Ook op het moment dat de vrachtwagenladingen zich verplaatsen, gaan de vluchtelingen mee".

Volgens De Veth zijn de maatregelen die Frankrijk neemt in strijd tegen de verstekelingen effectief. De huidige werkwijze die door de Koninklijke Marechaussee wordt gehanteerd, is volgens De Veth op dit moment voldoende. "De vraag is wat je nog aankunt als het vraagstuk zich verplaatst van Calais naar Hoek van Holland".

De Koninklijke Marechausse liet dinsdag aan de WOS weten, dat de controles in Hoek van Holland nog niet zijn geintensiveerd. Alle paspoorten van uitreizende personen worden nu gecontroleerd. "Daarnaast wordt op grond van informatie en steekproefsgewijs gecontroleerd op vrachtwagens".

Wijkagent Romano Meijboom van Hoek van Holland sprak dinsdag over "intensivering met de kmar op het Stena Line terrein". "De tweet van de wijkagent kan ik niet plaatsen", aldus een woordvoerder van de Marechaussee.