WOS
Archief

Minder dan honderd bezoekers bij vluchtelingendebat in Westland

Er hebben zich minder dan honderd mensen aangemeld om de gemeenteraadsvergadering over de huisvesting van vluchtelingen in Wateringen dinsdagavond bij te wonen. Dat meldt de griffie van de gemeente Westland.

Inclusief raad, college, pers en insprekers staat de teller maandagmiddag op zo'n 150 aanwezigen. Dat aantal past volgens de griffie in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande. Er hoeft dus geen extra zaal geopend te worden om iedereen plaats te geven. Belangstellenden hadden tot maandag 12.00 uur de tijd zich aan te melden.

De gemeenteraad bespreekt het collegevoorstel om medewerking te verlenen aan het huisvesten van 275 vluchtelingen in het 'Polenhotel' in Wateringen. Daarover is commotie ontstaan. Ondernemers op het bedrijventerrein waar het hotel staat, voelen zich gepasseerd en diverse raadsfracties zijn mordicus tegen.

Voorafgaand aan de vergadering maken zeventien mensen gebruik van het inspreekrecht. Niemand heeft zich bij de gemeente gemeld voor het aanvragen van een demonstratievergunning.