WOS
Archief

Fred van der Ende

Vraagtekens bij wisseling in 'Polenhotel'

Hoe kan het dat het arbeidsmigrantenhotel in Wateringen zo makkelijk beschikbaar komt voor de huisvesting van asielzoekers? Dat is de strekking van vragen die leven bij de raadsfracties van Westland Verstandig en LPF Westland.

"Er zou geen verdringing plaatsvinden, omdat er nauwelijks nog arbeidsmigranten gehuisvest zijn. Geconstateerd is, dat op het parkeerterrein wel nog veel auto's staan met een Pools kenteken", stelt Westland Verstandig in schriftelijke vragen. Daarom wil de fractie, dat het college van B en W met concrete cijfers over de brug komt voor de raadsvergadering van 16 februari.

De beweegredenen om de Polen te verhuizen, worden door LPF Westland 'dubieus' genoemd. "Bij het nieuwe bestemmingsplan Elsenbosch (tegenover de meubelboulevard in Naaldwijk) werd juist gezegd dat er te weinig bedden waren voor onze seizoenarbeiders", brengt de LPF in herinnering. Daar moet een extra hotel komen en nu is er opeens leegstand in het hotel in Wateringen met dezelfde bestemming, aldus de fractie. "Of gaan we stiekem alvast bouwen in Naaldwijk voor een tweede AZC? En wie worden daar dan weer beter van?", werpt de LPF op.