WOS
Archief

Robbert van Cleef

Radijsteler Yilmaz trots op nominatie Agrarisch Ondernemer 2016

De grootste radijsteler in Nederland heeft zijn wortels in Turkije liggen. De 35-jarige Zülküf Yilmaz heeft in 20 jaar tijd in het Westland een radijsparadijs opgezet. Hij heeft onder andere kassen in Poeldijk en 's-Gravenzande. En dat harde werken levert hem nu als enige landbouwer in Zuid-Holland een belangrijke nominatie op voor de sector: de Agrarisch Ondernemer van 2016.

Zijn radijzen worden nu naar heel West-Europa geexporteerd, maar in zijn geboorteland zag hij weinig mogelijkheden om zoiets op te zetten. "Mijn ouders verbouwden in Turkije tarwe en suikerbieten. Toen ik op vakantie bij mijn broer in Nederland zag wat voor moderne technieken hier worden gebruikt, wilde ik proberen om hier kweker te worden." Toen Yilmaz dat bedacht was hij pas 15 jaar.

De laatste 10 jaar maakte het bedrijf Yilmaz Radijs een enorme groei door. Yilmaz laatste project is een volautomatische kas waarin de radijsteelt van begin tot eind te reguleren is. "Die kas is milieuvriendelijk en vanaf maart komen hier ook radijzen vandaan", zegt Yilmaz.

Vaste mensen

Kenmerkend voor Yilmaz is ook dat hij werkt met klein team vaste mensen. Yilmaz: "Geen uitzendbureau, maar eigen mensen en een eigen team. Dan heb je alles 100 procent onder controle."

En wie van de tien kandidaten de titel Agrarisch Ondernemer 2016 krijgt, wordt eind maart bekendgemaakt.