Archief
 Facebook

Facebook

Nog geen nieuwe locatie voor manege De Dijkgraaf

Het is manege De Dijkgraaf aan Plaats Langeveld in Monster vooralsnog niet gelukt om een nieuwe locatie te vinden. Het paardensportcentrum had hier, na meerdere verzoeken van uitstel, tot afgelopen zondag de tijd voor. De gemeente Westland heeft inmiddels een 'vooraankondiging last onder dwangsom' verstuurd.

Met de dwangsom kan de gemeente de manege dwingen om een geldboete te betalen. Een aantal buren heeft bij de gemeente verzocht om handhaving, na overlast bij het paardensportcentrum. In de afgelopen periode is bij de gemeente geklaagd dat de afspraken niet werden nagekomen. Een toezichthouder heeft een bezoek gebracht aan de manege "en zelf geconstateerd dat hiervan sprake is", aldus de wethouder Ouwendijk in december.



Het is al langer bekend dat er drie nieuwe locaties op het oog zijn: Arendsduin in 's-Gravenzande, de Hoefweg in De Lier en langs de Zweth in Wateringen. Er worden nu ook andere locaties onderzocht, zo laat Pleun van der Ende weten. Als adviseur helpt hij de manege in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Ook kan de manege bezwaar aantekenen tegen de vooraankondiging van de gemeente.