Valto

Zaalkorfbal: Valto wint ruim in topper

Valto won in een topper en streekgenoot ONDO speelde in een topper gelijk.

Eerste klasse E

Valto heeft de vorm voor de competitie weer te pakken. De Lierse ploeg verraste de nummer twee Merwede en won voor derde keer op rij. In sporthal De Sloep in Sliedrecht opende beide ploegen gelijk, maar gaande weg de eerste helft nam Valto meer afstand en leidde het halverwege de wedstrijd met 18-12. Onder aanvoering van de niet te stoppen aanvoerder Rob de Ruiter (16 treffers) won de Lierse ploeg met 35-22. Valto kan zich met veel zelftrouwen gaan beginnen aan de halve finale van de Zuid Holland Cup, die aanstaande dinsdagavond gespeeld wordt. Volgende week gaat Valto op bezoek bij Futura.

CKC Maassluis heeft een zwaarbevochten puntendeling uit het vuur gesleept in de Waterwegderby tegen sc Twist. Voor het kampioenschap zal de ploeg niet meer strijden nu de achterstand op koploper ONDO inmiddels is opgelopen tot vijf punten. In Vlaardingen was de ruststand 14-11 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze kwam CKC Maassluis sterk terug tot 16-16 en nam zelfs bij 17-17 een voorsprong. Daarna ging de score om en om. In de slotfase leek CKC Maassluis tegen de derde nederlaag van het seizoen aan te lopen, maar in de slotminuten wist de ploeg een 23-21 achterstand ongedaan te maken. Volgende week komt SDO op bezoek in Maassluis.

Tweede klasse H

In sporthal De Hofstede was het duel tussen ODO en ZKC'31 een vreemde wedstrijd. In de eerste helft had ODO geen moeite met de opponent. Binnen twee minuten stond de thuisploeg al op een 4-0 voorsprong en gaf in het vervolg van het eerste bedrijf weinig meer weg. De ruststand was 11-5. Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld. Het duel werd fysieker en ODO speelde een matte tweede helft. Het kon nog maar twee keer tot score komen. ZKC'31 kon nog vijf keer scoren. ODO won de wedstrijd met 13-10 en blijft tweede met drie punten achter koploper Weidevogels. De jarige Willem van Vliet was met vijf treffers topschutter. ODO gaat volgende week op bezoek bij Velocitas dat vandaag nipt verloor van de koploper (18-19).

Tweede klasse I

De topper tussen KOAG en ONDO is onbeslist geëindigd. In sporthal Groene Wetering in Krimpen aan den IJssel was het een spannend duel. Beide ploegen ontliepen elkaar niet en sloten uiteindelijk af met een 12-12 gelijkspel. Door het gelijkspel moest KOAG mede-koploper HKC loslaten en volgt het de koploper op één punt. ONDO heeft nu drie punten achterstand op HKC. Volgende week ontvang ONDO nummer vijf Vriendenschaar.

Derde klasse I

Dijkvogels is hard op weg om het verloren terrein terug te veroveren. De Maasdijkse ploeg blijft na speelronde acht ook koploper in haar klasse. In eigen sporthal had Dijkvogels geen enkele moeite met Madjoe. De eerste helft ging nog wel stroef getuige de 6-6 ruststand, maar na de pauze stond de thuisploeg binnen negen minuten vijf treffers voor (11-6). De grootste marge was acht treffers zowel bij een 16-8 tussenstand als bij de eindstand van 18-10. Dijkvogels gaat volgende week op bezoek bij Gemini in Gouda.