WOS
Archief

Extra raadsvergadering over asbestrapport

Er komt een extra raadsvergadering om het uitgelekte rapport over de asbestzaak in Wateringen te bespreken. Dat heeft Dave van der Meer van LPF Westland desgevraagd aan WOS Media laten weten.

LPF ondersteunt het door Westland Verstandig genomen initiatief. En daarmee is ruim een vijfde van de raad vóór een extra vergadering, wat het benodigde aantal is om zo'n vergadering te organiseren. Waarschijnlijk wordt de vergadering aanstaande maandag gehouden, maar het kan ook donderdag worden.

In de vergadering zal het vooral gaan over de verschillende rapporten en de verschillende uitkomsten daarvan. Politieke partijen willen dat er duidelijkheid komt voor de burgers, zo zeggen verschillende politici voor de camera van de WOS.

Overigens is er nog een uitgebreid rapport in de maak dat duidelijkheid moet verschaffen over wie welke rol had en of taken goed zijn opgepakt. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de Rekenkamercommissie in opdracht van de Westlandse raad.

Burgemeester Van der Tak heeft inmiddels aangekondigd, dat er een inventarisatie komt van de asbestsituatie in de tien woningen waar zo'n inventarisatie nog niet heeft plaatsgevonden. De gemeente heeft daartoe een gecertificeerd bedrijf geselecteerd. "De werkzaamheden zullen direct starten nadat de bewoners op de juiste wijze zijn geïnformeerd", aldus Van der Tak.