Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Zorgen na rapport asbestbrand in Wateringen

Niet iedereen in de omgeving van de asbestbrand in Wateringen begin vorig jaar was er woensdagochtend van op de hoogte dat er een mogelijk gezondheidsprobleem is in verband met vrijgekomen asbest. "Dat is wel even schrikken", zo laat een bezorgde buurtbewoonster weten aan mediapartner Omroep West.

Woensdagochtend verwijst De Telegraaf naar een vertrouwelijk rapport van de provincie. Daarin staat dat Wateringers 'nodeloos zijn blootgesteld aan kankerverwekkend materiaal'.

"Het klinkt allemaal heel ernstig", aldus de vrouw. "Ik heb niet het gevoel dat de gemeente voldoende heeft gedaan om de asbest op te ruimen. Er is zelfs aan ons gevraagd om gevonden stukken asbest zelf op te ruimen."

Een andere buurtbewoner klinkt iets laconieker: "Ik ben niet direct bang voor mijn eigen gezondheid, maar ik denk wel dat de gemeente beter haar best had moeten doen om de asbest op te ruimen."

In januari vorig jaar ontstond brand in een loods in Wateringen, waarbij veel asbest vrijkwam. Het opruimen veroorzaakte veel overlast. En volgens onderzoek zijnde schoonmaakwerkzaamheden nog altijd niet afgerond.

Categorieen:
WateringenAlgemeen