Archief

Scooter klemgereden na achtervolging op nieuwe A4

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de bestuurder van een scooter klemgereden op de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam. Dat gebeurde na een achtervolging door een deel van de Ketheltunnel bij Schipluiden. De bestuurder en een passagier, die al eerder de benen nam, zijn aangehouden.

Agenten kwamen in actie na een inbraak in Rotterdam. Op de verlengde A4 richting Delft worden twee personen gezien op een scooter. Terwijl de politie de bestuurder probeert aan te spreken op de vluchtstrook, keert de scooter om en gaat spookrijdend de Ketheltunnel in.

Niet veel later springt een passagier van de scooter en vlucht de vangrail over. Daar staan al andere agenten klaar die de man aanhouden. De scooterrijder rijdt door en botst frontaal op een politiebusje. De man vliegt over de vangrail en verliest een breekijzer en hamer. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De scooter bleek gestolen.

Het avontuur heeft overigens niets te maken met een ongeluk eerder zondagavond op de A4. Bij de Ketheltunnel botsten drie auto's op elkaar. Ook waren er problemen met de bediening van de tunnel. De weg was toen een uur dicht. Het was het eerste ongeluk op het nieuwe stuk snelweg.

Categorieen:
112