Archief

Karssen verrast door vluchtelingendiscussie in Westland

Koos Karssen, de oud-burgemeester van Maassluis, kan maar niet begrijpen dat de Westlandse gemeenteraad nog geen besluit heeft genomen over het wel of niet opvangen van vluchtelingen. Karssen doet zijn uitspraken in het WOS Nieuws Jaaroverzicht, dat nu te zien is op WOS TV.

Karssen is bijna dertien jaar burgemeester geweest van buurgemeente Maassluis en kent het Westland dus goed. "Het is een hele open gemeenschap die altijd alles voor elkaar doet. En dit wil op de een of andere manier niet. Ik begrijp het niet".

Maassluis was een van de eerste Nederlandse gemeenten die in september crisisnoodopvang regelde voor een groep van ongeveer tweehonderd vluchtelingen. "De les van Maassluis is dat je daarmee de menselijke en humane kant van je gemeente laat zien".

Het Westland heeft geen noodopvang aangeboden. Wel is in september een groep van zeventig vluchtelingen ondergebracht in het Carlton Hotel in Naaldwijk, maar dat ging buiten het gemeentebestuur om. In 2016 neemt de zeer verdeelde Westlandse gemeenteraad een besluit.

Het WOS Nieuws Jaaroverzicht is tot begin volgende week te zien op WOS TV. De half uur durende terugblik op het regionieuws wordt in de oneven uren uitgezonden. In de even uren is het WOS Sport Jaaroverzicht te zien. Ook zijn de uitzendingen via internet terug te kijken.