Archief

Top 20-noteringen voor oliebollenbakkers

Twee oliebollenbakkers in onze regio hebben een top 20-notering gehaald in de jaarlijkse AD oliebollentest. Bakkerij Holtkamp in Schipluiden staat op plaats 14 met rapportcijfer 8,5. De Wateringse Oliebollenkraam heeft plek 18 gehaald met eveneens rapportcijfer 8,5.

Volgens de onderzoekers laat Bakkerij Holtkamp punten liggen op de korst. "Die is niet knapperig, maar aan de taaie kant". Voor de rest is het een uitstekende oliebol met een frisse, heldere smaak. "Dooreter die je niet wilt wegleggen", staat in de eindconclusie.

De Wateringse Oliebollenkraam op het Plein haalt volgens het panel het onderste uit de kan. "En dat leidt tot een prima bolletje". De kraam maakte de afgelopen jaren grote stappen voorwaarts. Zij hebben goud gehaald bij het Nederlands Bakkerij Centrum.

Zowel Bakkerij Holtkamp als de Wateringse Oliebollenkraam hebben het predikaat 'goed' gekregen. Monique Visser's Gebakkraam aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis staat op plaats 61 met eindcijfer 7. Ook Bakkerij Van den Berg in De Lier is bezocht. Die bol krijgt het cijfer 6,5 en staat op plaats 87 van de 164.