Archief

Bibliotheekdirecteur niet blij met afhaken Vlaardingen

Wouter van Heiningen, directeur van Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland, is op zijn zachtst niet blij met het bericht dat een fusie van zijn bibliotheek met die van Vlaardingen van de baan is. Nadat Vlaardingen eerder zelf het initiatief had genomen om tot een fusie te komen, willen B en W van de haringstad zelf de stekker uit het proces trekken.

De reden is dat het voor Vlaardingen te veel geld gaat kosten. Maar Van Heiningen ziet dat anders: "Ik begrijp dat het geld kost, dat is altijd met verzelfstandigingen, maar dit lijkt meer een kwestie van geen lange termijn visie hebben." Hij vindt het geen verstandige beslissing.

Toch ziet Van Heiningen de toekomst voor de Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland positief tegemoet: "We zijn een innovatieve en moderne bibliotheek. We gaan verder met zoeken naar een andere partner of partners."

Een andere partner hoeft trouwens niet per definitie een andere bibliotheek te zijn, benadrukt de directeur: "Maar eerst gaan we eens in kaart brengen wat we nu willen en waar we dan aan denken."