Archief

Paardenstaarten in kerstboom kapperszaak

Geen ballen, lichtjes of slingers. Nee, in de kerstboom van kapperszaak Rob Jansen in Naaldwijk hangen 76 paardenstaarten. In ruil voor hun vlecht kunnen vrouwen gratis hun haar laten knippen.

De vlechten worden gedoneerd aan Stichting Haarwensen die er pruiken van maakt voor kinderen die door bijvoorbeeld chemotherapie kaal zijn geworden.

Ninja Paap is één van de vrouwen die afscheid neemt van haar lokken. Ze zit woensdag in de kappersstoel als Jansen de schaar in haar lange rode haar zet. "Ik wilde het weer wat korter en om het weg te gooien vond ik ook zonde. Dus heb ik het nog iets langer laten groeien, dan kan ik het doneren en is er iemand anders blij mee", verklaart Ninja.

Samen met haar collega's kwam medewerkster Katuscha Pex op het idee. Zij werd twintig jaar geleden behandeld voor leukemie. Door de chemo's viel haar haar uit. "In die tijd was het heel erg duur om een pruik te nemen. Zodoende zijn we met zijn allen op het idee gekomen om iets goeds te doen en mensen hun staart af te knippen."

Na de jaarwisseling brengt kapper Rob Jansen alle staarten uit de boom naar de stichting.

Categorieen:
Naaldwijk Economie