Archief

'Grondeigenaren actief informeren over bestemmingswijziging'

De fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) vindt dat grondeigenaren persoonlijk moeten worden geïnformeerd wanneer de gemeente van plan is de bestemming van de grond te veranderen. GBW zegt opnieuw door iemand benaderd te zijn die bij controle van de bestemming van zijn eigen grond er bij toeval achterkwam dat er een bouwvlak en bestemming was veranderd.

"Schandalig en niet correct", zo reageert fractievoorzitter van GemeenteBelang Westland Remmert Keizer. "Wederom een voorbeeld waarbij de communicatie dus beter moet. Wij hebben eerder al aan de bel getrokken over de manier van communiceren en de manier van coördineren binnen de gemeente." Hij is blij met de toezegging van wethouders Duijvestijn en Ouwendijk, dat zij een proef willen starten.

GBW heeft over deze kwestie schriftelijke vragen bij B en W ingediend. "Juridisch gezien heeft de gemeente correct gehandeld, aangezien alles gepubliceerd wordt. Maar er moet praktischer worden gehandeld", aldus Keizer. Hij vindt dat de kosten om deze zaak terug te draaien voor rekening van de gemeente moet komen. "Ook als het op juridische gronden juist is gewijzigd, blijft dit niet uit te leggen aan een burger", besluit hij.

Categorieen:
Westland Algemeen