Archief

Geen kans op 'Westland' op verkeersborden

Er bestaat geen mogelijkheid om de naam 'Westland' op de verkeersborden boven de grote toegangswegen naar de regio te krijgen. Dat blijkt uit de reactie van B en W van Westland in antwoord op vragen van het CDA.

De fractie had om zo'n plaatsnaamaanduiding van Westland gevraagd, naar het voorbeeld van de situatie bij het Noord-Hollandse Zaanstad. Volgens B en W heeft navraag uitgewezen dat Zaanstad ervoor heeft gekozen alle kernen tot wijken van de stad Zaanstad te benoemen. Hierdoor staat bij elke bebouwde komgrens een bord met 'Zaanstad'. Daarmee is het volgens de systematiek van Rijkswaterstaat mogelijk naar Zaanstad te verwijzen en staat sinds dit najaar bijvoorbeeld Zaandam ook niet langer op borden boven de rijkswegen.

Volgens CDA-raadslid Jan van Rossum is het voor veel automobilisten momenteel onduidelijk dat zij de gemeente Westland passeren. Dit terwijl er van alles aan wordt gedaan om Westland op de kaart te zetten. Wie op de A4 of A20 naar de tuinbouwgemeente wil, volgt de borden Hoek van Holland en Den Haag-Zuid. "Op de A4 bij de afslag Wateringen wordt men bijvoorbeeld pas voor het eerst geconfronteerd met namen van dorpen uit onze gemeente en dat nog zonder de naam 'Westland' zelf tegen te komen", aldus Van Rossum.