Archief

Geen gestapelde bouw naast Sonnehoeck

Er komt geen gestapelde bouw naast de historische druiventuin De Sonnehoeck in Kwintsheul. En de nieuwbouwwijk tussen Groenepad, Holle Watering en Poeldijkseweg krijgt geen vijf, maar slechts drie ontsluitingen op het Groenepad.

Dit blijkt uit het gewijzigde bestemmingsplan De Gouw fasen 2 en 3A, dat volgende maand door de gemeenteraad wordt besproken. In de nieuwe wijk, behorend tot de Westlandse Zoom, moeten 190 woningen komen.

Aanvankelijk zouden het huizen in het dure segment worden, maar door de ontwikkelingen op de woningmarkt is dat gewijzigd: er komen nu ook rijtjeswoningen. Zelfs zouden er op twee plaatsen gestapelde woningen komen, maar mede door de protesten daartegen is besloten de 'hoogbouw' naast De Sonnehoeck te schrappen.

De bewoners van het Groenepad toonden zich fel tegenstander van de ontsluiting van de wijk op deze smalle weg. Maar volgens de gemeente is de gewenste ontsluiting op de Poeldijkseweg niet mogelijk. Dat zou daar tot een sterk verminderde doorstroming van het verkeer zorgen met lange files tot aan de Wippolderlaan als gevolg.

Volgens de gemeente kan het Groenepad het verkeersaanbod goed aan. Wel is het aantal ontsluitingen 'uit oogpunt van verkeersveiligheid' naar drie teruggebracht. Die komen dan niet tegenover bestaande woningen aan het Groenepad, maar naast De Sonnehoeck, bij de Korte Noordweg en tussen de nummers 18 en 20 tegenover een dubbele garage.

Categorieen:
Westland Algemeen